Codfan's Call of Duty blog

Call of Duty játékkal foglalkozó blog. Hírek, más szemmel. A helyesírás senkit nem érdekel, a csúnya beszéd ér, go kommentelni. Az itt megtalálható írások a személyes dolgaim, az okosságok kizárólag útmutatás céljából vannak, hivatkozni rájuk semmilyen körülmények között nem javasolt.

CBadmin

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • klank: ott az egerem xd (2009.07.04. 13:35) Az RSS előnye
  • r1zsa: Yo sztori, akárki írta :) Nekem nincs ilyen problémám és sosem volt. Sosem nyúltam csaláshoz, lehe... (2009.02.03. 19:59) Aimbot #50104
  • danzel: szerintem általába jók a lanok még akkor is ha cska kevés ember jön el. mert feelingesebb mint ott... (2008.10.09. 14:42) csak pár magvas BECUP gondolat
  • HeNtEs: Köszönjük az észrevételeket és teljes mértékben dolgozunk, hogy minden igényt kielégítsünk. Fárado... (2008.09.04. 17:48) Total oldalcsalád
  • apokr1f: szüKség csak nem veszi be a kacsacsőrt (2008.08.07. 13:28) PunkBuster a CoD5-ben is

HTML

Total oldalcsalád

2008.08.23. 19:20 codfan

Tegnap felhívták a figyelmem, hogy a callofduty.hu domainre nem jön be semmi, ráadásul át is irányít egy totalcod.hu címre. És valóban, lehetett látni, hogy valami készülőben van.

Mikor végül fölállították az oldalt, egyből szemet szúrt az átúsztatós flash cucc (elnézést, hogy nem ismerem a technikai nevét), ahol rémismerős hírek jelentek meg, pl. "Hentes & Gergo". Az agy ilyenkor gyorsan dolgozik (már az értelmesebbik fajtából való):

  • hisz ez OGC dizájn
  • de mégsem, az OGC-nek már ott a cod-online, az pedig működik, akkor mégsem OGC
  • Hentes & Gergo, mintha rémlene valami, hogy ők kiváltak az OGC-ből vagy ilyesmi, tán indítottak egy saját oldalcsaládot?

Bennem valahogy így folytak le az oldalbetöltés utáni másodpercek. Az első benyomás pozitív, mert már egy ismert dizájn, de mégis kicsit más, mindez olyan srácoktól, akik tényleg értik a dolguk. Bár én úgy érzem, hogy a megnyitó egy hangyányit el lett sietve, mert még rengeteg modul hiányzik, elég látványos bugok vannak és még erősen szokni kell az arculatváltást is.

Az arculatváltás számomra abban merül ki, hogy ha megnézzük a régi cod.hu-t, oda a játékanalfabéták jártak (természetesen egy fikarcnyi lenézést sem akarok sugározni ezzel), akiknek még az is gondot okoz, hogy hogyan menjenek fel egy szerverre, mert még életükben nem multiztak. Tehát más lett a célközönség, áttevődött az idősebb korosztályra és ez meg is látszik pl. a chatben, amit a régi oldal fiataljai fossák épp tele a nemteszésükkel (ez úton üzennék nekik hogy a büdös kurva anyátok valagába tolna fel a jóisten egy marc5-ös távolról detonálható taktikai bombát és dobná a távirányítóját az angliai Monkey World majomrezervátum csimpánzkifutójára, mégis mit képzeltek). Nekem amúgy a régi közösség egyáltalán nem fog hiányozni, de kérdés, hogy lesz-e új.

Na de térjünk át a korai megnyitóra. Nyilvánvaló, hogy a Becup lett volna a mérföldkő, amihez igazodni akartak. Hogy miért? Egy oldal indulásánál kritikus, hogy mennyi olvasót tudnak magukhoz ragadni. Ezt a legjobban azzal tudják elérni, hogy ontják kifele a híreket és életben tartják az érdeklődést. Ezt egy Becup coverage kiválóan ki tud szolgálni, meccsekkel, csapathítekkel, interjúkkal stb. Persze a Becup nem terjed ki minden játékra, a total szemponjából van CoD meg CS(:S), így üresen marad a BF2 és a TF2 szekció (a Steam is, de azt nem közösségi portálnak szánták imho). Bár azokra amúgy sem tudom mennyi vevő van/lenne.

Számomra a Total név nem teljesen barátságos. Valahogy úgy érzem, olyan szót írok be a böngészőbe, ami a 90-es években kiment már a divatból. De nyilván jól megfontolták azok akiknek meg kellett fontolni, mert elég sok munka van a dologban és a két nagyobb GSP is a nevét adta a dologhoz (pontosabban az indítóhírben le van írva a nevük, azt már csak ők tudják, hogy valóban így is van-e).

Ha megnézzük, hogy mit kínál az oldal, ott is elégedettek lehetünk. Én mindenesetre az vagyok. Hírek, egyéni Galéria és Blog, amit elsőre kiemelnék. A közösséggel éreztetni kell, hogy ők is részesei az oldalnak, ezért az utóbbi kettő elég hasznos lehet. Emellett látszólag egy pontrendszer van kibontakozóban. Pontokat úgy szerezhetünk, hogy aktívan résztveszünk az oldal életében. A megszerzett pontokért pedig jóságokat kapunk cserébe, pl. feltölthetünk videókat, kaphatunk saját játék illetve ventri szervert (ventriszobát ingyen is igényelhetünk amúgy), kedvezményt kapunk bizonyos dolgok vásárlásánál, vagy LAN-ra olcsóbban juthatunk be. Most így ennyi jutott eszembe, még lehet más is.
Persze ez a funkció nekem úgy tűnik, hogy még nem működik teljességében, így ez maximum papíron néz ki jól. De ez is a távlatokban gondolkodást erősíti, ami pozitív.

Mint blogger, a blograndszerre kicsit nagyobb figyelmet fordítanék. Tehát van, és ha ír egyet az ember, akkor az az összes oldalon megjelenik. Cod-online idejében emlékszem, hogy a hasonló klánhír funkciónál a CS felhasználók a nemtetszésük fejezték ki emiatt, bár ők már régebb óta jelen voltak az OGC lapjai közt. Ez jó vagy nem, majd az idő eldönti. Egy post készítésekor azonban a VIZIVIG editor nem nyerte el tetszésem, a sortörés nem igazán jól van megoldva, a vágólapos szöveg beillesztése sem túl elegáns, az idézet funkció talán egyáltalán nem működik. Sokat kell bütykölni a html editorban, ha az ember azt szeretné, hogy úgy nézzen ki a dolog, ahogy akarja. Miután elmentettünk a cuccot, nem aktiválja azonnal, de előnézet opciót sehol nem találtam (meg lehet oldani, de macera). Egy teljesen más menübe kell elmennem, ha aktiválni akarom, ez ismét mínusz pont. Jó lesz ez, csak ez is a sietség áldozatává vált.
Mellesleg néhány postomat innen átpakoltam oda, és a jövőben is tervezem, mert tetszik az oldal és én így próbálok hozzájárulni a beindulásához. El lehet ítélni ezért.

Ami viszont kiváltképp nem tetszik az oldalban, hogy nagyon keskeny. Én a hírekért olvasom az oldalakat, és nem szeretem, ha görgetnem kell, hogy olvasni tudjam őket. De ha 800 pixel az egész szélesség, abba ugye kell a logo, a menüsor, a kiemelt hír, a reklám, a "Legfrissebb" doboz és csak utána jönnek a hírek. A fórum is hasonlóan rossz az én meglátásom szerint. A régi vBulletin időkben szerettem használni a codhu fórumát, aztán átment a dizájn fusion-be és elbukott az egész. Bár még elég új a dolog, én nem szeretek nyúlfarknyi felületen postokat olvasgatni, az egy hírhozzászólásnak elég, de a fórumnak egyáltalán nem.

Ami nagyon de nagyon motoszkál a fejemben, hogy a hírek készítéséhez jó hírezőket kell a gárdában tudni, és ezt a két dizájner hosszútávon nem fogja elbírni a hátán, hogy csak ők írjanak híreket. Úgy tűnik a korábbi codhu staffból megtartottak pár hírezőt, akiket nem tartanék méltónak a posztra. Ilyenen is nagyon könnyen be lehet bukni a mutatványt. Könyörögve kérem, hogy interjút csak olyan rakjon ki, aki már elolvasott egyet. Egy interjú nem 5 kérdésből áll, legfőképp nem 5 semmitmondó kérdésből. Ezt bármelyik oldal nyugodtan megfogadhatja.

Jó lesz, csak kell még némi munkaóra, hogy teljes színében működjön a gépezet.

2 komment

Címkék: totalcod

A bejegyzés trackback címe:

https://codfan.blog.hu/api/trackback/id/tr50629492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marcee5 2008.08.24. 01:35:33

Most van két ugyan olyan cod portál más dizájnal...

HeNtEs 2008.09.04. 17:48:18

Köszönjük az észrevételeket és teljes mértékben dolgozunk, hogy minden igényt kielégítsünk. Fáradozásodért beavatunk hogy a totalbf.hu oldalon már megtekintheted az új elrendezését az oldalcsaládnak. Reméljük az jobban elnyeri az emberek tetszését, hiszen ennél vastagabb és informativabb már nem nagyon tud majd lenni :)

dolgozunk!

Amugy igen az OGCből mi váltunk ki. De erről voltak cikek is :)
süti beállítások módosítása