Codfan's Call of Duty blog

Call of Duty játékkal foglalkozó blog. Hírek, más szemmel. A helyesírás senkit nem érdekel, a csúnya beszéd ér, go kommentelni. Az itt megtalálható írások a személyes dolgaim, az okosságok kizárólag útmutatás céljából vannak, hivatkozni rájuk semmilyen körülmények között nem javasolt.

CBadmin

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • klank: ott az egerem xd (2009.07.04. 13:35) Az RSS előnye
  • r1zsa: Yo sztori, akárki írta :) Nekem nincs ilyen problémám és sosem volt. Sosem nyúltam csaláshoz, lehe... (2009.02.03. 19:59) Aimbot #50104
  • danzel: szerintem általába jók a lanok még akkor is ha cska kevés ember jön el. mert feelingesebb mint ott... (2008.10.09. 14:42) csak pár magvas BECUP gondolat
  • HeNtEs: Köszönjük az észrevételeket és teljes mértékben dolgozunk, hogy minden igényt kielégítsünk. Fárado... (2008.09.04. 17:48) Total oldalcsalád
  • apokr1f: szüKség csak nem veszi be a kacsacsőrt (2008.08.07. 13:28) PunkBuster a CoD5-ben is

HTML

Battlefield Heroes first impressions

2008.07.21. 12:38 codfan

Történt vasárnap, hogy levelet kaptam a QABoss organizációtól, hogy elfogadták a regisztrációm BFH bétatesztelőnek. Kicsit megörültem neki, mert már annyira rég küldtem a jelentkezésem, hogy már el is felejtettem az egészet. Sebaj, ők nem feledkeztek meg rólam és küldték is a béta kulcsot. Mert ugye ez még csak egy zárt béta fázisban lévő dolog.

Lehet, hogy én voltam inkompetens a feladathoz, de a levél különösebben nem részletezte, hogy nekem mit és hogyan kéne tennem, hogy a kulcson kívül a játékot is beszerezzem. Sebaj, valami fórum link is volt, gondoltam majd ott. No joy. Végül egy 20 percnyi keresgélés után a játék is meglett. Az első nagy koppanás, hogy ez ilyen webről indítható játék, tehát kell neki egy FF bővítmény vagy IE ActiveX plugin. FF3-al kapásból nem is működik a dolog (persze meg lehet haxolni, de annyit nem ér meg), ezért marad az IE7. Tehát akárhányszor el akarjuk indítani a cumót, fel kell menni az oldalra és rányomni a "Play Now!" gombra. Ok, ingyenes a játék, biztos az oldalon lévő reklámokból akarnak némi bevételhez jutni, elfogadjuk. Még az oldalon kell kerálnunk katonát, vagy katonákat, hogy majd azt ingame elérjük. Félreértés ne essék, ez egy rendes 3D-s alkalmazás, csak weben kell elindítani.

Két csapat van, Royal Army és National Army, ezen belül 3-3 kaszt: Soldier, Gunner és Commando. A karakterünket rengeteg módon egyedivé tehetjük. Ruhanemüből rengeteg választék van és nem feltétlenül mindegyik a 2. VH érájához kötődik, így a katona kinézet nem kötelező. A fegyvereinket is megválaszthatjuk, de ez nagyjából annyiban merül ki, hogy választhatunk a gyorstüzelő, de kicsit sebző és a lassú, de nagyot sebző fegyverből, meg ugye van a harmadik, ezek átmenetek. Két fegyver lehet nálunk, miden kasztnak megvan, hogy mik közül választhat. A commando választhat kést is. Ezen kívül tnt és gránát is lehet nálunk.
A fegyvereken kívül vannak "abilityk", ilyenek pl a gyógyulás vagy a járművek javítása. Külön a kasztoknak vannak speciális abilityjei, mint pl a commando láthatatlanná tudja magát tenni, a soldier "lángskullókat" tud lőni, amivel a találat után még a "láng" szívja lefele a célpont hp-ját és hasonlók.
Az összes cuccunk - lőszer, ability - újratöltődik, így nem fogyunk ki soha semmiből, csak mindennek megvan a maga töltési ideje, ami alatt regenerálódik.

Hamar letöltődik (5megás nettel mindenesetre), olyan 250 mega a cucc, már amennyit a program files-ba rak. A menüje ablakban megy, nem teljes képernyőn, és meg kell hagyni egész pofásra sikerült. A rajzfilm feeling mindenhol megjelenik. Egyedül az bosszant, hogy weblapról lehet csak elindítani.

Az egész dolog a szintezés körül forog, mit ahogy manapság minden játék. Az alapötlet az, hogy a játék a saját szintünknek megfelelően választ nekünk szervert, hogy ne kerüljünk össze olyanokkal, akik túl brutálak lennének és elvennék a kedvünk. A szupererőinket is ilyen pontokkal tudjuk fejleszteni. Az is fontos, hogy oldalt csak úgy tudunk választani, hogy mindkét frakcióban van karakterünk, de eztek között is csak akkor válthatunk, ha a menüben vagyunk, tehát szerveren nem lehet cserélni. Érdekes megoldás, de lehet mellette érvelni.

Két pálya érhető el egyelőre, az egyik a gyalogságra hajaz, nincsenek támadó játművek, a másikon viszont már tankokkal és repülőkkel is közlekedhetünk. A szokásos zászlóelkapós játékmód megy. A katonák sebessége kiábrándítóan lassú, így eljutni egyik pontból a másikba gyalogszerrel elég vontatott. Hasonlóan rosszak a fegyverek is, mivel elég nagy munkába tellik, mire valakit kinyírunk. Ehhez hozzájárul a masszív lag a szervereken, hogy még eltaláni se legyen olyan egyszerű az ellent. Persze ez egy bétánál nem szükségszerűen marad így, vehetjük példának a Quake Wars-t. Egyébként ez egy TPS játék, ami miatt fenntartásaim voltak, de végül egész jóra sikerült még így is.

Azért a jövő egyik nagy versenyjátékát nem kell benne keresni, mivel jelen formájában erre nem alkalmas és szerintem nem is lesz. Viszont el lehet vele szórakozni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: heroes battlefield

A bejegyzés trackback címe:

https://codfan.blog.hu/api/trackback/id/tr98577918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása