Codfan's Call of Duty blog

Call of Duty játékkal foglalkozó blog. Hírek, más szemmel. A helyesírás senkit nem érdekel, a csúnya beszéd ér, go kommentelni. Az itt megtalálható írások a személyes dolgaim, az okosságok kizárólag útmutatás céljából vannak, hivatkozni rájuk semmilyen körülmények között nem javasolt.

CBadmin

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • klank: ott az egerem xd (2009.07.04. 13:35) Az RSS előnye
  • r1zsa: Yo sztori, akárki írta :) Nekem nincs ilyen problémám és sosem volt. Sosem nyúltam csaláshoz, lehe... (2009.02.03. 19:59) Aimbot #50104
  • danzel: szerintem általába jók a lanok még akkor is ha cska kevés ember jön el. mert feelingesebb mint ott... (2008.10.09. 14:42) csak pár magvas BECUP gondolat
  • HeNtEs: Köszönjük az észrevételeket és teljes mértékben dolgozunk, hogy minden igényt kielégítsünk. Fárado... (2008.09.04. 17:48) Total oldalcsalád
  • apokr1f: szüKség csak nem veszi be a kacsacsőrt (2008.08.07. 13:28) PunkBuster a CoD5-ben is

HTML

Hol lehet panaszkodni

2008.07.08. 07:23 codfan

A legtöbb ember, ha problémája van, az esetek túlnyomó többségében nem a megfelelő emberhez fordul (és általában nem is megfelelő módon). Persze ez teljesen érthető, mivel nem nyomnak senki orra alá útmutatót, minden egyes probléma megoldására. Bár utána lehet olvasni a dolgoknak, mert minden megtalálható CB-n, csak sajnos eléggé szétszórva, ezért kevesen teszik ezt meg. Ilyenkor egyből előveszik az első embert, aki eszükbe jut és benne van a CB crewban. Lássunk néhány példát, a felmerülő problémákra.

CD-kulcs gondok:
Rengetegen elkövetik azt a hibát, hogy nem tiszta forrásból szerzett kulcsokból generált guidot regelnek az accountjukba. Ebbe beletartozik a keygenes és a más embertől megvásárolt kulcs. A keygenek nem állítanak elő végtelen számú kulcsot, így számolnuk kell azzal, hogy másnak is kifoga adni azt, amit nekünk. Egy kulcsból csak egy guid születik, ezért ha a generált kulccsal valaki csal, azt már senki nem tudja használni később. Hasonló gondokkal jár, ha valaki mástól vesszük vagy cseréljük a kulcsot. Az, hogy regelve van-e CB-re csak a kissebbik gond, senki nem garantálja, hogy az illető szavahihető és nem adja-e el másnak is a kulcsot. Remélem mindenki össze tudja kötni a pontokat a fejecskéjében, hogy ezek miért nem jó dolgok.

Ideális esetben az embernek csak egy guidja van, ha mégsem, az egyből szemet szúr az embereknek, hogy ott nincs minden rendben. Az egyáltalán nem megoldás, hogy ha észrevesszük, hogy valami gond van a guidunkkal, őrült módon elkezdjük átirogatni 6x egymás után. A log mindent megőriz, egy elszánt vesztes klán szemrebbenés nélkül leellenőrzi az összeset, így ez semmin nem segít.
Ha felmerül a gyanúja, hogy ellopták a cdkulcsot, vagy egy war után az ellenfél még a meccskommentekben mindenféle képeket mutogat, hogy valakinek a guidja banlistán van, azonnal menni kell a Helpdeskre és bebizonyítani akármivel, hogy nem mi csaltunk. (Itt jegyezném meg, hogy a supervisoroknak egyáltalán nem feladatuk nézni a helpdesket, így senki ne pattogjon egy vesztes konflikt után, hogy pedig ő elkezdte megoldani ott a problémáját. Tessék szólni!) Én sajnos ennek a menetét nem ismerem, de ha leírjuk a problémát, a helpdesk egyik adminja biztos megmondja mi kell.

Ha már suspend van:
Ha már megtörtént a baj és szentül meg vagy győződve, hogy téves ítélet miatt, ne a supervisorokat zaklasd, mivel a banokat nem ők intézik közvetlenül, és ez vonatkozik az unbanra is. A supervisorokat a lehető legritkább esetben lehet rávenni, hogy egyáltalán csak megnézzék a bizonyítékot, erre találták ki a cheatappeals@clanbase.com címet. Ide kell írnunk, ha szeretnénk, hogy levegyék a bant. Természetesen angolul kell, mint ahogy minden hivatalos dolgot és a lehető legrészletesebben, minden bizonyítékot mellékelve. Lévén, hogy rengeteg embernek van problémája, gyakori, hogy egy hónapig sem jön válasz, de türelmesen kell várni.

Egyéb account problémák:
Minden accal kapcsolatos problémát a helpdesken kell megoldani, a supervisoroknak nincs ilyen dolgkokban hatáskörük. A guidon kívül felléphetnek még jelszó problémák, és időnként az accok összekötése is problémákba ütközik, ezek mind-mind helpdeskre valók.

Konfliktok kimenetele:
A konfliktokból rend szerint az egyik fél rossz szájízzel jön ki. Az valószínűleg kellemetlenebb, ha a konflikt indítója veszti el. Az esetek 90%-ban a klánok nem tudják a szabályokat és így nem írnak megfelelő konfliktot, amit az admin kénytelen elutasítani, függetlenül attól, hogy jogos lenne-e a büntetés. A leggyakoribbak a rosszul elkért, vagy felmutatott demók. A rosszul megírt konfliktot az adminok kérdés nélkül lezárják. De az admin is csak ember, követhet el hibát. Egy lezárt konflikt után meg lehet kérdőjelezni a döntést PM-ben, de kizárólag kultúrált és emberi hangnemben. Az anyázós, capslockos üzeneteket az admin: a, leszarja; b, bizonyos esetben figyelmeztetést ad, következő alkalommal pedig suspendet; ezért ha nincs értelmes mondandó, felesleges vesződni vele.

Csalók, stb. jelentése:
Bármilyen csalót, fake meccset a ladderok supervisorjainak célszerű küldeni PM-ben. Az összes információt és bizonyítékot már az elején link formájában kell megadni. Csalóknál pl a hid-et (humaninfo.php?hid=), visszatérő csalóknál és több accal rendelkezőknél szintén az összes hid-et, problémás waroknál a wid-et (warinfo.php?wid=), sharing lineupnál pedig a cid-et (claninfo.php?cid=). Ha nem így adjuk meg kapásból a dolgokat, nem fogja felkelteni az admin érdeklődését.

Egyéb fontos dolgok:

  • A legfontosabb, hogy a problémákat mindenkinek magának kell megoldania. Más nem fogja törni magát, még az admin sem.
  • Bármilyen hivatalos dolgot írunk - helpdesk, email, konflikt/komment (kivétel a magyar ladderek) -, feltétlenül angolul tegyük. TILOS akármilyen webfordítóval megírni. (Najó nem tilos, de azok egy kalap szart nem érnek, és ha az admin nem érni, mit akarunk, le fogja szarni, utána meg sértődés, amit az admin szintén le fog szarni)
  • Bárhol bármilyen bizonyítékot/akármit is kérnek tőlünk, azt haladéktalanul tegyük elérhetővé, legyen az konfliktban, emailben vagy helpdesken.
  • Ha bármit is el akarunk érni, a megfelelő hangnem nélkül nem fog menni, és egy olyan admin senkinek sem hiányzik, aki pikkel rá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://codfan.blog.hu/api/trackback/id/tr6558249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása