Codfan's Call of Duty blog

Call of Duty játékkal foglalkozó blog. Hírek, más szemmel. A helyesírás senkit nem érdekel, a csúnya beszéd ér, go kommentelni. Az itt megtalálható írások a személyes dolgaim, az okosságok kizárólag útmutatás céljából vannak, hivatkozni rájuk semmilyen körülmények között nem javasolt.

CBadmin

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • klank: ott az egerem xd (2009.07.04. 13:35) Az RSS előnye
  • r1zsa: Yo sztori, akárki írta :) Nekem nincs ilyen problémám és sosem volt. Sosem nyúltam csaláshoz, lehe... (2009.02.03. 19:59) Aimbot #50104
  • danzel: szerintem általába jók a lanok még akkor is ha cska kevés ember jön el. mert feelingesebb mint ott... (2008.10.09. 14:42) csak pár magvas BECUP gondolat
  • HeNtEs: Köszönjük az észrevételeket és teljes mértékben dolgozunk, hogy minden igényt kielégítsünk. Fárado... (2008.09.04. 17:48) Total oldalcsalád
  • apokr1f: szüKség csak nem veszi be a kacsacsőrt (2008.08.07. 13:28) PunkBuster a CoD5-ben is

HTML

Day of Defeat: Source kedvcsináló

2008.07.06. 01:34 codfan

Kicsit eltérünk a megszokott útvonaltól, de időnként kell az ilyen, és egy jó ügyért van. Tehát aki egy kő alatt élt eddig, abban tudatosuljon, hogy a játék ingyenes a hétvégén. Ebből már mondjuk csak egy vasránap maradt meg. Lányeg a lényeg, "ingyé" van a játék, lehet próbálgatni.

Aki nem ismerné, ez egy 2. VHs FPS multi játék a source motoron. Még mielőtt egyből gondolatban mindenki elkezdene párhuramokat vonogatni így látatlanban a CoD és eme játék közt, elmondom, hogy a 2. VHs érán kívül nincs ilyen. Aki CoD-ból jön, az mindenképp koppanni fog elsőre, mert a fegyverek és a mozgás teljesen máshogy van felépítve és az objektívák is mások.

Két oldal van összesen, a U.S. Army és a Wermacht. Méndkét csapatban 6 kaszt közül választhatunk. Rifle (Kar/Garand), SMG (Thomson/MP40), MG (Bar/MP44), LMG (.30 Cal/MG42), Sniper (Springfield/Kar) és Rocket launcher (Bazooka/Panzer). A fegyverek másodlagos akciói elég változatosak. Puskával célozni, smg-vel bashelni, mg-vel tüzelési módot váltani (semi/auto), lmg-t letámasztani, raksivetőt pedig válra venni lehet a jobbklikkel. Itt jöhet az első felhördülés, hogy csak a puskákkal lehet célozni. Nos igen, de véleményem szerint ettől lesz érdekes a játék. Minden kaszthoz jár az úgynevezett "melee" fegyver, ez az a tipikus fegyver, amibe nem kell töltény. Ez amerikaiaknál egy boxeres kés, németeknél pedig egy lapát. Ha smg-nk van, öklözni is tudunk. Pisztoly sem jár mindenkinek. A rakétások kapnak egy másodlagos fegyvert, Carbine az egyiknek és valami automata luger a másiknak.
Lőni sem egyszerű, az erősebb fegyvereknél mint pl. az mg és az lmg, ha csak nyomjuk a gombot állva, csípőből, elég hamar az eget fogjuk csodálni. A garand és a kar elég hatékony fegyver, egy kis gyakorlás után nozoomban is kikapjuk a távolból az ellent.
A mozgásról annyit, hogy van sprint, ugrás közben nem tudunk lőni, ha eltalának minket, egy pillanatra belassulunk.

A pályák változatosak, nincsenek nagy terek, minden a közelharcra van kiélezve. Az egész játék a gyalogság körül forog, tehát használható járművek sincsenek. Két játéktípus van, CTF és SD. CTF-ben némi csavar, hogy néhány zászlót csak akkor tudunk elfoglalni, ha legalább ketten állunk a közelben. Az SD sem a megszokott, van olyan, ahol mindkét fél támad, van hogy csak az egyik, míg a másik véd. A célpontokat (tankok, ágyúk) bárki robbanthatja, a pálya meghatározott pontján van egy kupac, ahonnan fel lehet venni a bombákat. Azon se lepődjünk meg, hogy kétszer kell robbantani mindent.

Főként azért írok erről, mert a játék pofátlanul olcsó. $6 az egész, kb 800+Ft, mikor ezt megláttam, egyből vettem is elő a kártyám, hogy megvegyem. Két dolog ami kérdéses. Az egyik, hogy ez az ár csak az ingyenes hétvégén ennyi ($10-ről árazták le)? A másik, hogy  mekkora lehet ennek a játéknak a játékosbázisa? Mert az ok, hogy most az ingyenes hétvégén dugig vannak a szerverek, de ez vajh hétfőn is így marad? Én leginkább csak egy harmadik játéknak vettem meg és főként azért, mert egy ezres alatt volt. Pubolni biztos jó lesz, mikor se CoD-hoz, se TF2-höz nem lesz kedvem. Ezeket azért mindenki mérlegelje.

Némi információ az ingyenes hétvégéről: http://www.steampowered.com/dod/palermo/?cc=HU
Képek: http://www.dayofdefeat.com/media.php

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://codfan.blog.hu/api/trackback/id/tr2555332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tri 2008.07.08. 18:34:00

Mélyrepülésben van a dollár is, a játék pofátlanul olcsó... Van még két napom, de lehet én is úgy fogom gondolni, mint te...

Korábban már próbáltam, kellemes élmény volt, nem estem hasra tőle, de rendben volt.

süti beállítások módosítása